13 nov. 2021


Roger Torrent: “la Fira de Novembre és un símbol de la recuperació econòmica i la transformació del futur”


El conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, ha estat l’encarregat d’inaugurar la trentena edició de la Fira de Novembre juntament amb l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a la plaça de la Vila. L’edició d’enguany representa un nou model de Fira on es troben quatre espais: el model tradicional, amb els expositors; el model social, amb diverses activitats; el model estratègic, a la plaça de la Vila amb empreses especialitzades en tecnologia, innovació, robòtica i coneixement i l’àmbit virtual. La plaça de les Neus acull un espai dedicat al 30è aniversari de la recuperació de la Fira.

El conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, aquest matí ha visitat Neàpolis, l’empresa Spotlio i els espais firals i a continuació ha inaugurat oficialment l’edició 2021 de la Fira de Novembre, afirmant que “les fires són un bon símptoma de quina és l’activitat econòmica i quines són les perspectives d’una ciutat. La Fira de Novembre és un símbol de la recuperació econòmica, la reactivació de l’activitat i la transformació del futur. L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú amb la Fira de Novembre i la seva activitat de promoció econòmica té la voluntat de fomentar les noves tecnologies i la creativitat de la ciutat i commemorar la tradició històrica per projectar-la cap al futur per millorar les oportunitats”.

Torrent ha anunciat que des del departament d’Empresa i Treball estan comprovant que les dades econòmiques confirmen la reactivació econòmica de Catalunya, un panorama de sortida de la crisi de la Covid-19 i ha destacat que “volem transformar el model productiu de Catalunya per tenir millors possibilitats pel futur de les noves generacions i la Fira de Novembre és un bon exemple, ja que a través de les diverses activitats dona resposta a les necessitats d’aquest present, per transformar el model productiu de la ciutat i posicionar-la millor cara el futur”.

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha dit que encara que la Fira no se celebri com la coneixem, amb aglomeracions i una explosió màxima de totes les activitats, han volgut celebrar-la per continuar avançant en la recuperació econòmica de la ciutat i commemorar els trenta anys de recuperació de la Fira. “En aquesta edició hem adaptat la Fira de Novembre, un acte multisectorial, a les necessitats del moment. Ens hem reinventat per celebrar-la i posicionant-nos encara més amb l’àmbit tecnològic tan important per a una ciutat econòmica com és Vilanova i la Geltrú. Tenim la voluntat de commemorar la Fira per mantenir-la, perseverar-la i preparar a una futura generació treballant i fomentant la formació”.

La Fira de Novembre sota el nom de VNG Innova ha transformat la plaça de la Vila en l’espai estratègic i econòmic de l’esdeveniment. Hi ha tres esferes, dedicades a tres àmbits: la creativitat, la salut i la sostenibilitat. En cada una l’Espai VNG Innova mostrà projectes que empreses i organismes locals han impulsat en el camp de la creativitat, les noves tecnologies i la innovació, com escenaris virtuals, impressió 3D, realitat augmentada i robòtica social. Totes aquestes iniciatives que es donen a conèixer són aplicades a la indústria mitjana, la salut i la sostenibilitat. L’escenari de la plaça de la Vila durant els dies de la Fira anirà acompanyat per xerrades i conferències.

El regidor de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, Jordi Medina, ha manifestat que en aquests trenta anys la Fira s’ha anat adaptant als nous temps per tal de sobreviure als grans esdeveniments. “Un fet que ho demostra és la creació del nou espai a la plaça de la Vila que respon el nou model de Fira de Novembre, l’Espai VNG Innova, on es dona protagonisme a les economies emergents i en aquest cas adaptat al Pla estratègic de desenvolupament econòmic de la nostra ciutat, en tres àmbits, al voltant de la creativitat, benestar i de la sostenibilitat. És un èxit que esperem que perduri durant molts anys més”.

La plaça de les Neus és l’espai 30, dedicat a la commemoració de tres dècades des de la recuperació de la Fira de Novembre de la ciutat. L’any 1991, després d’un temps sense celebrar-se l’esdeveniment a causa del context històric, Vilanova i la Geltrú va recuperar la Fira multisectorial de la ciutat. L’edició 2021, té la voluntat de commemorar la seva història a través d’una exposició de reproducció de tots els cartells i imatges gràfiques de cadascuna de les edicions de la Fira, des de la seva recuperació el 1991.

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ha afegit que l’exposició de la commemoració dels 30 anys, els diferents projectes de la plaça de la Vila i les diverses activitats que se celebren durant la Fira, són un bon exemple de la creativitat i el talent de la ciutat. També és una mostra de tot el que la ciutat ha experimentat, ofereix i encamina cap al futur. “Treballarem pel present, però sobretot projectarem al futur. La Fira és un impacte econòmic molt gran com a capital del Garraf, però també volem que sigui un impacte de la vegueria del Penedès, perquè volem que tothom pugui participar en un esdeveniment econòmic molt important a cel obert”.

En acabar el discurs per inaugurar oficialment la Fira, el conseller Roger Torrent ha firmat el llibre d’honor a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú