Primer Sector

Una mirada al Primer sector d’activitat econòmica. Audiovisual realitzat per Mike Alentorn

Vilanova i la Geltrú i el primer sector

 

 

El Primer sector d’activitat inclou les activitats econòmiques relacionades amb l’agricultura, la ramaderia i la pesca de Vilanova i la Geltrú.
Aquest sector treballa els productes naturals provinents de la terra i la nostra mar per a obtenir matèries primeres destinades al consum alimentari i proveir-nos de productes saludables i de proximitat.
És important destacar la tradició cultural i d’ofici que envolta aquest sector i que a casa nostra, queden especialment representats per les associacions de pagesos i pageses, els Tres Tombs i la Confraria de pescadors


Exposició MARENOSTRUM, CUIDEM-LO!

 

Recull de fotografies de dos amants de la natura i de la fotografia de casa nostra:

El Pere Llevadías que ens presenta les seves fotografies subaquàtiques que ens ensenyen, fins el detall més petit, una realitat del nostre litoral: la vida dins el nostre mar.

La Marga Serra, ens sorprèn amb les imatges que ens presenta, unes instantànies (també reals) del que el nostre mar no vol i escup.

Una exposició amb una cara A i una cara B que convida a la reflexió de les nostres accions i els nostres comportaments.

L’Exposició es podrà també veure al Mercat de Mar del 6 al 10 de novembre i al Mercat del Centre de l’11 al 22 de novembre

 


Celler de Viticultors

 

Es va crear el 1962 amb la finalitat d’oferir un suport empresarial cooperatiu a l’activitat econòmica de l’elaboració del vi dels viticultors locals associats. Actualment compta amb prop de 100 socis. Proporciona també un servei d’Agrobotiga obert a la ciutadania que ofereix productes agroalimentaris variats i de proximitat, entre els que destaquen vins i un oli d’elaboració pròpia que han obtingut prestigiosos premis, inclús internacionals.

 

 

Adreça: Carretera de L’Arboç km 0,67 – Vilanova
Tel. 938930964 – 660895414
Mail: cellerviticultors@gmail.com
Facebook: @agrobotigacellervilanova
Instagram: @agrobotiga_vilanova

 Activitat firal al Celler

Confraria de pescadors

 

La Confraria vilanovina és una de les confraries que més volum de captures obté en els darrers anys a Catalunya. Compta amb una flota pesquera de 55 embarcacions que proveiexen diàriament des de la seva Llotja vilanovina, peix fresc de diverses varietats, algunes capturades amb tècniques de pesca artesanals.

 

Adreça: Dàrsena pesquera, Km.
Tel: 93 8150250 – 93 8158973
Mail: administracio@llotjavilanova.com
Facebook: @confrariavilanovailageltru
Web: www.llotjavilanova.com

 

Activitats firals a la Confraria:

La Gea, flor de la posidònia


Taller Desodorant NaturalDes de l’Associació ens expliquen què fan

Associació dels Tres tombs

 

Aquesta entitat vilanovina, ubicada a la Masia d’en Frederic, es dedica a la promoció i manteniment de les Festes de Sant Antoni, patró de la ciutat, incidint especialment en l’organització dels Tres Tombs el 17 de gener. A la seva seu, porten a terme un projecte d’interpretació de la festa dels Tres Tombs i tenen cavalls i una col·lecció permanent de carros i carruatges que ens recorden la tradició agrícola, dels traginers i els oficis associats a la cultura tradicional del cavall

 

Adreça: Adreça: Camí Ral, s/n
Tel: 93 8935547 — 660164688
Mail: trestombsvng@hotmail.com


Mercat de Pagès diari al voltant del Mercat del centre

 

La pagesia més enllà de ser un fet històric, cultural i social, és un sector econòmic que ens proporciona aliments de temporada, saludables i de Km 0, cada dia. A la nostra ciutat onze pagesos i pageses ens ofereixen de forma directa el bo i millor de la seva collita que podem trobar de dilluns a dissabte com a oferta complementària de la que ofereix el Mercat municipal del centre. Comprant la seva producció, possibilitem oferir suport a aquest sector que pateix una especial dificultat per desenvolupar-se amb satisfacció.
Màgia al Mercat de Mar


Màgia al Mercat del centre

Mercats Municipals

 

A Vilanova i la Geltrú tenim dos mercats, el del Centre i el de Mar, que ens ofereixen en més de 70 parades, l’adquisició d’una variada oferta de productes frescos i saludables, de dilluns a dissabte: peix, fruita i verdura, carns de tota mena, xarcuteria variada, pesca salada, forns de pa, vins i caves i també diverses especialitzats, productes gourmet i delicatesen configuren una àmplia opció de compra de proximitat i de gran qualitat.

 


Taller menjar saludable comprant als mercats

Cuinem amb algues marines al Mercat de Mar:

Sopa de Kimpira a la cuina de Can Papiol: