17 oct. 2020


La Fira trasllada els estands al web i converteix la plaça de la Vila en un aparador de l’economia i empreses locals


Les activitats, als establiments i a Internet i s’incentivarà la circulació segura pels carrers amb il·luminació i elements decoratius

L’edició de la Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú aposta per traslladar part de l’activitat a Internet i per habilitar espais a la ciutat segurs i complint totes les mesures davant de la Covid-19. L’edició 2020 tindrà un únic espai firal, la plaça de la Vila, que mostrarà l’economia i les empreses locals. El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Medina, explica que la plaça “tindrà un contingut més d’economia estratègica” mostrant “cap on va la nostra economia: el talent, la robòtica, la salut i benestar i una ciutat més verda i sostenible, que són els quatre àmbits, que és cap a on va l’economia”.

 

 

Els estands passaran al web, on podran mostrar productes i oferir promocions i descomptes, les activitats també passaran a realitzar-se per Internet, i a més els establiments comercials i de restauració es convertiran en part de la fira, oferint accions i esdeveniments especials.

Ahir, en el consell assessor de la Fira de Novembre, es va donar a conèixer la imatge de l’edició d’enguany així com alguns elements com són la nova pàgina web i les característiques de l’edició 2020.

L’alcaldessa de VNG, Olga Arnau, va valorar la feina del Consell, que ha treballat per adaptar el model a les circumstàncies actuals, “tenim molt clar que s’ha d’evitar qualsevol possible aglomeració, cridarem a tothom que vingui a gaudir de la Fira, i qui no pugui venir que la pugui visitar digitalment”. Arnau ha volgut destacar l’aposta de la plaça de la Vila “on es potenciarà tot el que és l’economia local”.

Per tal d’incentivar la circulació pels carrers i places de la ciutat, es col·locarà il·luminació especial i també elements decoratius.

Jordi Medina explica que els condicionants de la situació sociosanitària han fet que no es pugui “implementar el nou model de Fira de Novembre tal com teníem previst però si que començarem a perfilar el que havíem consensuat amb els agents econòmics de la ciutat”. Precisament un dels atractius del pas a Internet seran les sessions en línia al voltant de l’economia.

El responsable de la Promoció Econòmica de la ciutat ha volgut posa en relleu la proposta 2020 perquè “tot i la pandèmia entenem que és necessari que es continuï celebrant, precisament més que mai, per recolzar el sector econòmic que prou ha patit aquesta crisi i que necessita aquests suports per part de l’administració pública”.

Les activitats s’iniciaran el dia 5 de novembre, amb el Pòrtic de la Fira, i es perllongaran al llarg de 15 dies. El recinte de la plaça de la Vila estarà obert del 12 al 15 de novembre.