23 oct. 2019


La Fira de Novembre 2019 vol reforçar VNG com a capital econòmica del Penedès


La presentació del cartell i el programa ha comptat amb la participació de representants dels sectors econòmics estratègics de la ciutat

La Fira de Novembre pren de nou la ciutat els dies 8, 9 i 10. Es tracta, en paraules de l’alcaldessa, Olga Arnau, del “l’esdeveniment econòmic més important, no només de la nostra ciutat, sinó de tota la comarca”. Arnau l’ha definit com “una radiografia de la nostra economia, que reforça el paper de la ciutat com a capital comercial del Penedès”. Un certamen que, tal i com ha recordat, “està viu, en constant evolució i es va remodelant de la mà de tots els sectors implicats”.

En l’acte de presentació de la Fira, el regidor de Promoció Econòmica, Projecció de Ciutat i Patrimoni Cultural, Jordi Medina, ha explicat que enguany ha calgut ampliar l’espai per acollir els 183 expositors que en formaran part, el 59 per cent dels quals són locals. Medina ha parlat de “dos objectius de la Fira: mostrar els diferents sectors de la nostra economia i ser un esdeveniment de ciutat on tothom se senti partícip”.

La presentació del cartell de la Fira ha volgut reflectir els 4 àmbits estratègics que es donaran cita enguany a la plaça de la Vila. Així, el cartell l’han muntat representants dels 4 sectors: el sector primari, representat per la Confraria de Pescadors i el Celler de Viticultors; el sector empresarial, amb responsables de l’àrea d’Empresa de l’Ajuntament, de la UPC, i del projecte Reempresa; el tercer sector, Turisme, Comerç i Restauració, amb representants de l’Estació Nàutica i del Gremi d’Hostaleria; i el sector de la Formació i l’Innovació, amb responsables de Neàpolis i de l’IMET. A més, també s’hi ha vist representat el Saló del Carnaval.

La Fira s’obrirà divendres 8 al migdia amb la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà. Una edició que enguany presenta força novetats. A més de l’espai de la plaça de la Vila dedicat al clúster de desenvolupament econòmic, es dóna especial importància al comerç de la ciutat. Així, l’Espai Viu Comerç s’ubicarà enguany al carrer de Francesc Macià, davant del Mercat del Centre, on els comerços associats faran ofertes especials, tallers, exhibicions i música. D’altra banda, l’Ajuntament ha convidat els comerços de l’eix comercial del centre a participar al programa Comerços Oberts. Hi haurà 65 establiments que oferiran promocions especials, tastos, música, tallers infantils i el sorteig d’una espectacular panera. Així mateix, un any més, el diumenge de Fira serà dia d’obertura dels establiments locals.

La tercera novetat és l’Espai Enogastronòmic, que s’ubicarà al Museu Romàntic Can Papiol per oferir tastos, maridatges i tallers en un entorn noucentista. Hi haurà estands de cellers i gastronomia, amb la participació de Temps de Vi i del  Gremi d’Hostaleria, que presentarà la Ruta Gastronòmica DesTapa Vilanova!. Aquesta ruta, de la qual es podrà gaudir durant tot l’any, convidarà a conèixer els principals punts d’interès turístic de la ciutat.

La Fira inclou, un any més, la celebració del Saló del Carnaval, amb diverses activitats, jornades i exposicions, amb seu a la plaça de la Vila i amb la Cuina de Carnaval i els Gegants de la Cuina Vella com a protagonistes.

Altres espais de la Fira són l’Espai Família, amb activitats per a infants, zones d’alletament i aparcament de cotxets; l’Espai d’Entitats, que podran compartir per donar-se a conèixer, o el mercat juvenil, per a les escoles que recullen fons per viatges o activitats solidàries.