Menéndez Pelayo, 23, 3er, 1ª
08800 - Vilanova i la Geltrú
Barcelona

 +34617413371
617 413 371
 teresacarotpsicologaespe...
 teresacarot@gmail.com

DescàrreguesTERESA CAROT, Psicòloga especialitzada en Trastorn Bipolar

Consulta de Psicologia Sanitaria, autorització Departament de Salut E08584691 

 

M’enfoco en l’atenció a persones joves i adultes.

Intervenció individual  |  Teràpia familiar.

Consulta Presencial   |  Consulta online.

 

També soc la Psicòloga de referencia de l’Associació de Trastorn Bipolar de les Comarques de Tarragona des de l’any 2005, on atenc a persones afectades pel Trastorn Bipolar i les seves famílies.

Duc a terme Grups Psicoeducatius de Trastorn Bipolar: “Grup de Trastorn Bipolar de Reus” i “Grup de Trastorn Bipolar de Tarragona”.

Més de 16 anys treballant amb persones i famílies que conviuen amb el Trastorn Bipolar, facilitant-los estratègies per assolir i mantenir l’estabilitat, prevenir les recaigudes, millorar la dinàmica familiar, prevenir la conducta suïcida, recuperar els diversos rols, rehabilitació funcional i recuperació del projecte de vida de la persona amb Trastorn Bipolar.

Membre de Consell Municipal de Salut de l’Ajuntament de Reus, del Consell Municipal de la Discapacitat i de la Comissió de Salut mental del mateix Ajuntament.

Cocreant i coorganitzant el “Mes de la Salut Mental de Reus” que enguany ja va per la 3ª edició.

Formo part del Comitè d’Ètica Assistencial (CEA) de l’Institut Català de la Salut (ICS) al Camp de Tarragona.

Participo en diversos grups de Treball del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC).

Membre de les Societats Científiques de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears: Societat Catalanobalear de Psicologia General Sanitària, Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental, Societat Catalana d’Atenció i Tractament del Consum del Tabac.

Col·laboro amb el grup de treball de Salut Mental i Voluntariat en línia de Voluntaris.cat i com a Docent en algun dels seus cursos.

Compagino l’activitat assistencial amb xerrades comunitàries de sensibilització i contra l’estigma, i amb activitats de divulgació i de docència en salut mental.

 

Descripció del producte o servei

El Trastorn Bipolar es caracteritza per una desregulació en l’equilibri de l’estat d’ànim i les emocions. La fluctuació brusca de l’estat d’ànim provoca canvis en els pensaments, els sentiments, la conducta i la capacitat funcional de la persona que pateix aquest trastorn.

Disposem de tractaments eficaços que permeten una millora en la funcionalitat i  la qualitat de vida de les persones afectades pel Trastorn. El desconeixement d’aquets recursos, així com la manca d’adherència als tractaments, es relaciona amb un curs i pronòstic de la malaltia més desfavorable.

Les teràpies que han demostrat la seva eficàcia en el tractament del Trastorn Bipolar, reduint les hospitalitzacions i el nombre i la gravetat dels episodis son la Psicoeducació en el Trastorn Bipolar, la Teràpia Cognitiu Conductual (TCC) i la Teràpia Interpersonal i de Ritmes Socials.

Objectius de la Teràpia psicológica específica pel Trastorn Bipolar son:

  • Assolir la Eutímia (estabilització) i mantenir la estabilitat.
  • Prevenció de recaigudes, aprenent a identificar els primers indicis de descompensació, per tal d’actuar de manera precoç per prevenir l’episodi o minimitzar-ne la durada i la gravetat.
  • Prevenció del Suïcidi.
  • Millora de la qualitat de vida i les dinàmiques familiars.
  • Rehabilitació Psicosocial i/o laboral i recuperació funcional en les àrees que estiguin afectades.
  • Reconstrucció del projecte de vida en cas que s’hagi vist afectat pel Trastorn.

 

En definitiva, empoderar la persona i dotar-la d’eines que li permetin prendre el control de la seva malaltia, adoptant un rol actiu, i tirar endavant el seu propi projecte de vida, desenvolupant-se en la esfera familiar, social,  acadèmica i/o laboral.

 

Vols informació personalitzada del que pots obtenir amb la teràpia?

Estaré encantada d’informar-te personalment. Contacta’m i en parlem, per que puguis decidir amb total llibertat i de manera informada abans d’iniciar un procés de teràpia psicològica.

 

Video Presentació

Promocions