C/ Sant Honorat, 7 Principal 1a.
08002 - Barcelona
Barcelona

 695 195 908
695 195 908
 www.plataforma-llengua.c...
 plgarraf@plataforma-llen...

PLATAFORMA PER LA LLENGUA VILANOVA I LA GELTRÚ

L’ONG del català

Plataforma per la Llengua és l’ONG del català. Som una organització no governamental que treballa per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social. Treballem als diferents territoris de parla catalana i des d’una perspectiva transversal en l’àmbit socioeconòmic i audiovisual, en l’acollida i arrelament lingüístic als nouvinguts, en les universitats i en l’educació i a les administracions, entre d’altres àmbits d’actuació.

La delegació territorial del Garraf es va crear el novembre de 2019 amb un grup de voluntaris i simpatitzants de Vilanova i la Geltrú. També a finals de 2019, s’hi va sumar el grup de Sitges amb l’objectiu d’organitzar junts diverses actuacions civils per fer avançar el català.

En el poc temps que fa que treballem per la llengua a la nostra comarca, destaquem la campanya “Som 10 milions” i la participació de la territorial al Correllengua 2020, amb un concert del músic menorquí Leonmanso. Aquest 2021 ens hem centrat a desenvolupar accions de sensibilització sobre la situació d’Emergència Lingüística que estem vivint i a reivindicar una major presència de la llengua catalana en l’àmbit del cinema.

A Vilanova i la Geltrú, volem destacar la nostra participació en la recuperació del Correllengua al municipi, de manera conjunta amb altres entitats del municipi.

Descripció del producte o servei

Fes-te’n soci!

La Plataforma per la Llengua és l’ONG del català. El nostre objectiu és promoure el català com a eina de cohesió social i llengua comuna.

Treballem per normalitzar el català en el món de l’empresa, a les joguines o a les administracions públiques; per fer del català la llengua d’acollida dels nouvinguts; per fomentar la presència del català en la cultura i al cinema; per garantir el model d’immersió lingüística a l’educació…

Sent soci de la Plataforma per la Llengua també formaràs part de la Plataforma per la Llengua Europa, entitat que treballa per la promoció i defensa de la llengua catalana en l’àmbit internacional.

Video Presentació