OXFAM INTERMON

Oxfam Intermón lluita, com a part d’un moviment global, al costat de les poblacions desfavorides per erradicar la injustícia i la pobresa, i per aconseguir que tots els éssers humans puguin exercir plenament els seus drets, assumir les seves responsabilitat,  i gaudir d’una vida digna.

A la nostra seu i botiga de Comerç Just a Vilanova i la Geltrú, totes les persones que hi col·laborem som voluntàries i voluntaris, unes més centrades en la gestió de la botiga i la atenció al públic, i d’altres en l’àmbit de la mobilització. Aportant unes hores del nostre temps, treballem fent cada dia un pas per acabar amb la pobresa.

Volem un món sense pobresa, en què les persones puguin influir en les decisions que afecten les seves vides i  on tots els éssers humans siguin valorats i tractats amb equitat. Reduint les desigualtats socials i econòmiques que perpetuen la pobresa, ho aconseguirem.

Juntes som imparables!

Per saber més sobre Oxfam Intermón, visita https://www.oxfamintermon.org/ca/ca/

Descripció del producte o servei

BOTIGA DE COMERÇ JUST

La nostra és una botiga diferent: el nostre objectiu principal és comprar. I per què? Doncs perquè comprant assegurem un salari just  i condicions laborals dignes a les persones que han produït allò que nosaltres venem.  I no només això; amb el comerç just assegurem també que es respecta el medi ambient, que hi ha igualtat de drets entre homes i dones, que no hi ha explotació infantil. Però per poder comprar més a aquests grups productors necessitem vendre molt.

A la nostra Botiga de la Plaça dels Cotxes, trobaràs un assortiment de productes d’alimentació, roba, complements, cosmètica i parament de la llar, TOT DE COMERÇ JUST. Però això no és tot, a la botiga online  trobaràs molts més productes que ajuden a canviar vides. Vols saber com?

Consumint productes de comerç just contribueixes a millorar la vida de molts petits productors i productores a l’Amèrica Llatina, Àsia i Àfrica. Els productes que conreen o fabriquen garanteixen que puguis consumir articles de gran qualitat distribuïts directament sense intermediaris. Suma’t al comerç just i descobreix l’equilibri perfecte entre qualitat i sostenibilitat!

Descobreix més sobre el comerç just a:

 

Què trobareu a la nostra botiga?

Una important part de les nostres vendes corresponen als productes d’alimentació. El cafè Tierra Madre és el nostre producte estrella. És d’una excel·lent qualitat, molt apreciat per als cafeters.

Trobareu una gamma molt àmplia de cafès, com ara l’aràbiga 100% o el Tierra Madre Mujer, fet exclusivament per dones que han aconseguit recuperar la propietat de la terra. Xocolata (amb diversos percentatges de cacau i diverses mescles), sucre, panela (que és el sucre més pur i natural), te, galetes…. La majoria d’aquests productes a més de tenir el certificat de comerç just tenen el certificat de ser productes biològics.

També tenim una gamma de productes de roba i complements amb la marca que ha creat Oxfam Intermón, Veraluna. Trobem especialment roba de cotó orgànic d’us diari com samarretes i pijames, que tenen un gran èxit pel seu tacte, durabilitat i confort. També tenim una col·lecció de mocadors, fulards i bufandes fets de manera artesanal en una cooperativa de l’Índia, així com una gamma de carteres, moneders i bosses de mà de pell natural. I finalment els mitjons de cotó orgànic  amb uns estampats molt atractius, etc.

També tenim els productes d’artesania fets per cooperatives dels països del Sud : espelmes, llibretes, capses…

A més d’això s’ha creat una línia de productes de consum responsable on trobem ampolles reutilitzables, gots de bambú, coberts reciclables, bosses per anar a la compra.

I la cosmètica Senzia amb els certificats de cosmètica natural. Productes elaborats de manera natural i amb primeres matèries provinents de grups productors i productores de països del Sud com al Marroc, Burkina Faso…

I finalment, mascaretes homologades per la norma UNE 65 que es poden rentar i estan fetes per una associació de dones amb problemes d’inserció laboral o que han sigut víctimes de violència de gènere.

Us convidem a visitar la nostra botiga perquè segur que trobareu algun producte per a vosaltres o per a regalar. Us hi esperem !!

 

ACCIÓ CIUTADANA I CAMPANYES

Des de Vilanova i la Geltrú, les voluntàries i voluntaris també fem accions de sensibilització ciutadana i contribuïm en la incidència polític: defensem els drets de les dones; reduïm la desigualtat; proporcionem aigua per salvar vides  i assegurem aliments i treball digne.

El moment més important del any pel nostre equip és sense dubte el Dia de l’Esperança. Un cop l’any, a la primavera, treballem una temàtica concreta del nostre àmbit de campanyes, en un ambient festiu a  la Plaça de la Vila, amb diverses actuacions, propostes d’activitats i jocs infantils pel públic, així com portant els productes de la botiga al carrer.

Una altre fita important al nostre calendari és el Concert de la Banda Mestre Montserrat en benefici de un dels nostres projectes.

A més a més, de manera regular col·laborem tots els cursos amb diferents escoles de Vilanova i la Geltrú en el marc dels següents projectes:

  • Projecte Re@cciona. L’equip de voluntàries i voluntaris col·labora en aquesta proposta pedagògica adreçada a estudiants de secundària amb l’objectiu d’apropar-los el món de la cooperació i la solidaritat, tot incentivant la reflexió crítica i compromesa amb els drets humans i els objectius de desenvolupament sostenible oferint una sèrie de xarrades. En base a aquests coneixements, els alumnes participen en un Taller de Cinema amb l’objectiu de gravar un curtmetratge sobre un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible ODS. Trobaràs més informació sobre aquest projecte, aquí. 
  • Connectant mons. És una proposta educativa telemàtica per facilitar un treball cooperatiu que permeti compartir realitats diverses i descobrir problemes comuns, basant-se en el lema “Pensa Globalment, Actua Localment”. A partir del diàleg intercultural entre nois i noies d’entorns socials i geogràfics diferents  es reflexiona sobre l’entorn proper i el coneixement de les realitat de la resta dels i les participants, permetent prendre consciència sobre les causes que provoquen que una majoria de la població mundial no pugui satisfer les necessitats bàsiques i no tingui oportunitats i drets, i elaborar conjuntament una proposta-compromís. Trobaràs més informació sobre aquest projecte aquí.

 

Vols saber en què hem estat treballant darrerament?

  • Signa per protegir-les. Les persones amb treballs essencials estan sent la nostra vacuna, ens estan protegint durant la crisi sanitària. Ara ens toca a nosaltres protegir-les. Signa perquè tinguin unes condicions laborals dignes. Més informació aqui.
  • Acció envers del COVID-19. La pandèmia de la COVID-19 ha de ser una oportunitat per a construir una economia més justa, menys desigual i més solidària. Les nostres accions i propostes per fer-ho possible. A l’estat espanyol. Al món.
  • Demandem a Govern per exigir més ambició climàtica. És imperatiu prevenir els pitjors efectes del canvi climàtic i els esforços de l’actual Govern d’Espanya resulten insuficients per complir amb els compromisos internacionals adquirits. T’ho expliquem aquí.

 

Totes i tots junts CONSTRUÏM UN FUTUR SENSE POBRESA.

Vols saber com ser-ne part?:

  • Compra productes de comerç just a la nostra Botiga de la Plaça dels Cotxes o a la botiga online 
  • Sempre calen mans: fes-te voluntari! Ja sigui al equip de Botiga o de Acció Ciutadana i Campanyes de Vilanova i la Geltrú com en qualsevol dels altres equips que hi ha a Espanya. Pots veure les ofertes actives en aqueta web o enviar-nos un correu electrònic.
  • Fes-te soci a través de la nostra Botiga o en aquest enllaç.
  • Fes una donació a través de la nostra Botiga o en aquest enllaç. 

Video Presentació