C/ Camí del coll 7, 2º 2ª
08870 - Sitges
Barcelona

622 227 339
 ocularis.ong
 hola@ocularis.ong

DescàrreguesOCULARIS

OCULARIS va ser fundada al 2010 com associació sense ànim de lucre pel Dr. Joan Prat i el seu equip del servei d’oftalmologia del Hospital Pediàtric de Sant Joan de Déu de Barcelona (HSJD).

 

MISSIÓ

Eradicar la ceguera evitable (aquella que es pot curar o prevenir) i lluitar pel dret universal i igualitari a la salut visual, contribuir a l’eliminació de la pobresa i millorar la qualitat de vida de la població, sobretot la dels infants.

 

VISIÓ

  • Ser un pilar en la formació oftalmològica i optomètrica en països en vies de desenvolupament amb l’objectiu de que puguin arribar a autoformar-se autònomament juntament amb la implicació dels governs, universitats i professionals de la salut visual. 
  • Contribuir i potenciar els seus coneixements i tècniques per a que puguin assistir correctament a un major número de persones, formant-los en el seu propi medi, adaptant-los a les seves necessitats i utilitzant els seus propis recursos, encara que aquests siguin més arcaics que els que fem servir als països occidentals.
  • Transformar la realitat sanitària i social a la zona més desfavorida i menys desenvolupada del planeta, l’Àfrica Subsahariana , on  les deficiències visuals sentencien el futur de milions de persones sense recursos.
Ho fem creant cursos de Màster i Diplomes Universitaris oficials en Facultats de Medicina i Optometría dels països a on cooperem. Els cursos són 80% PRÀCTICA, impartits en quiròfan, consultes i laboratoris dels seus centres hospitalaris universitaris, i 20% TEORIA, mitjançant eSalud, plataforma eLearning implantada a mida per cada facultat, per poder capacitar-los a distància.

Cooperem sempre alineats amb les estratègies marcades pels actors centrals com: els Objectius pel Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, les directrius de la OMS i la seva Agència Internacional per la Prevenció de la Ceguera (IAPB, sigles en anglès) i alineant-nos amb els Programes Nacionals de la Salut Visual del Ministeri de Salut de cada pais on cooperem.

 

PER QUÈ HO FEM?

Volem erradicar la ceguera evitable i curable, reforzant les capacitats formatives de docents en els països més desfavorits de l’Àfrica Subsahariana.

El món l’habiten 7.300 milions de persones

253 milions pateixen discapacitat visual

El 75% dels casos són curables o evitables

el 89% viuen en països de renda baixa o mitjana

y el 55% son dones o nenes

i 2.200 milions tenen problemes de visió propera

y el 50% d’aquestes persones no veuen simplement per la manca d’unes ulleres

La falta de professionals de la salud visual a l’Àfrica subsahariana provoca que, encara avui, morin nens i nenes per malalties oculars, fet impensable en el nostre món occidental des de fa més d’un segle.

Descripció del producte o servei

Col·labora amb nosaltres per donar llum a milions de persones en aquest enllaç

Pots associar-te, fer una donació puntual, simplement donar 1 € al mes,  apadrinar una guardiola …

 

Activitats

ENTREVISTA ALS NOSTRES COOPERANTS

Entrevista als docents de la facultat de medicina de la UCAD on hem creat el 1er Diploma en Oftalmología Pediàtrica del Àfrica Subsahariana Enllaç vídeo-entrevsista

ERRADICACIÓ DE LA CEGUERA EVITABLE A L´ÀFRICAEn aquest vídeo podreu tenir una visió de com són les nostres accions formatives a Moçambic, una ullada a la realitat, una ullada a l´esperança.

Video Presentació