Pl. Soler i Carbonell
08800 - Vilanova i la Geltrú
Barcelona

 93 893 00 85
 mercatdelcentrevilanovai...
 mercatsmunicipals@vilano...

MERCAT DEL CENTRE

Mercat del Centre de Vilanova i la Geltrú

El Mercat del Centre va representar l’any 1941, any de la seva creació, una transformació en l’estructura del comerç local i la concentració de producte fresc i de proximitat, com fruites i verdures, peix, carn, etc. Aquest mercat, avui anomenat 11 de setembre, es va construir al mig d’una plaça espaiosa, al voltant de carrers amples i al bell mig de la ciutat. L’any 2000 es va fer una remodelació i, actualment, segueix amb la mateixa distribució. En aquell moment, poques ciutats de Catalunya tenien un mercat públic d’aquestes característiques. Avui, 79 anys després, continua sent un equipament emblemàtic i de referència de la nostra ciutat, des del qual es treballa per assolir estàndards de qualitat i oferta que continuïn atraient consumidors locals i comarcals.

Ben aviat gaudirem d’una gran aula gastronòmica, un espai de reciclatge i una zona polivalent per a exposicions i altres accions. Compta amb una associació de comerciants concessionaris molt potent que treballa pel bon funcionament de l’equipament municipal. Podem considerar que es troba en un bon moment, amb poques parades tancades i noves denominacions a punt d’obrir: delicatessen poloneses, rostisseria, caves i vins de proximitat, i fruites i verdures i productes de proximitat combinats en la mateixa parada.

El mix del Mercat del Centre és equilibrat :

11 peixateries 10 parades de fruites i verdures 7 parades d’aviram i ous 14 carnisseries i xarcuteries 3 parades de pesca salada 1 bar 1 parada de complements i roba 14 parades d’altres activitats (rostisseria, delicatessen poloneses, formatges francesos, forns de pa, pastes italianes, herbolaris, caves i vins, premsa, etc.)

I com diu Maria Carme Barceló “des de temps molt antics l’home ha tingut la necessitat d’intercanviar productes i, alhora, de trobar-se amb certa periodicitat. És a partir d’aquí que es pot parlar de mercats.”

Video Presentació