
43204 - Reus
Tarragona
977 300 431 618 414 270
eurecat.org ignasi.papell@eurecat.or...












EURECAT centre tecnològic
Eurecat és un Centre Tecnològic privat amb experiència en alimentació, biotecnologia, sostenibilitat, tecnologies industrials i digitalització. Treballem amb la indústria alimentària per desenvolupar nous aliments i ingredients. Indústria alimentària 4.0, connectada, intel·ligent i sostenible, orientada a la creació de valor en productes alimentaris amb eficàcia demostrada sobre la salut i funcionalitat tecnològica, convenients i segurs, per a consumidors informats, digitals i conscients.
Descripció del producte o servei
Eurecat, innovant en Agrolimentació
– Robot autònom
Desenvolupament d’un robot autònom, equipat amb un manipulador mòbil que pot dur a terme diverses tasques que s’estan estudiant. Aquesta plataforma podria fer possible per exemple el control de l’estat de salut del cultiu, mitjançant diversos sensors per recollir imatges i altres dades de la planta.
La innovació compta amb la participació del centre tecnològic Eurecat, i suposa la realització de l’autonomia de la navegació i el control d’un manipulador mòbil, que en projectes anteriors (GRAPE) s’havien treballat per a l’empresa francesa Vitirover, que permetrà que un robot pugui portar fins a 500 dispensadors de feromones i, amb un braç mòbil, col·locar-los a les branques de la vinya. A més, el robot està pensat per monitorar l’estat de salut del cultiu, mitjançant diversos sensors per recollir imatges i altres dades de la planta, com el color de les fulles i del raïm o l’índex de vegetació, que permeten deduir el seu estat. D’aquesta manera, l’agricultor pot decidir si s’han d’aplicar nutrients, si és el moment de la verema o si s’ha de fer algun tractament a la vinya. Grape compta amb la participació de la Universitat Politècnica de Milano i l’empresa francesa Vitirover. És un projecte finançat per la Comissió Europea, dins del marc del projecte ECHORD PLUS PLUS (Echord ++). Video. Més informació cliqueu aquí
Destaquem també el projecte Robs4crops (solucions robòtiques agrícoles per protegir els cultius). Més info aquí
– Etiquetes intel·ligents amb electrònica flexible
Ideació i producció d’una etiqueta intel·ligent amb electrònica flexible, sense bateries, que conté sensors de temperatura i sensors òptics que permeten la monitorització de la qualitat del producte sense necessitat d’obrir l’ampolla, mitjançant tecnologia Near Field Communication. Les etiquetes, fabricades amb serigrafia a escala industrial per Germark, s’han aplicat, per primer cop, en algunes ampolles del celler Ramon Roqueta. La utilització d’electrònica flexible i híbrida per a la connexió d’objectes dins de la Internet de les Coses incrementa la traçabilitat i la comprensió de l’ús dels productes, de manera que es pot optimitzar i millorar tot el seu cicle de vida. Projecte Interacciona. Projecte finançat pel MINISTERIO DE ECONOMIA, INDUSTRIA Y COMPETITIVIDAD convocatòria Retos-Colaboración 2013-2016, amb l’objectiu principal de promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una investigació de qualitat.
– VitiGEOSS
Desenvolupament d’una innovadora eina per al sector de la vinya basada en la integració de serveis d’observació terrestre i sensors situats als camps
El projecte VitiGEOSS integra i millora les solucions existents que combinen imatges de satèl·lit amb sensors ubicats al camp, amb l’objectiu d’augmentar la resolució i fiabilitat de la informació de satèl·lit aplicada al sector de la viticultura.
Aquesta nova eina donarà resposta als futurs reptes de la indústria del vi, intensificant la producció de manera sostenible i a la vegada, mitigant els efectes del canvi climàtic, reduint les externalitats ambientals negatives i impulsant el creixement econòmic a nivell local.
El consorci del projecte VitiGEOSS està format per 9 socis d’Espanya, Itàlia, Portugal i dels Països Baixos.
Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria SC5-16-2019 – Development of commercial activities and services through the use of GEOSS and Copernicus data
Per a més informació cliqueu aquí.
Consulta el tríptic del projecte aquí
– IoE-Crops: Internet of extensive
IoECrops millora la productivitat, l’eficiència i resiliència de les explotacions de conreus extensius, mitjançant el suport a la gestió agronòmica a través de tecnologies basades en l’Internet de les Coses (IoT per les seves sigles en anglès).
Durant el projecte s’instal·laran sensors, i es connectaran a Internet tractors, sembradores, màquines de recol·lecció d’empaquetats, sistemes de reg i de fertilització utilitzats en diferents parcel·les per tal de millorar la productivitat de les explotacions de conreus extensius.
Els sensors instal·lats utilitzaran punts d’accés, ubicats a la pròpia maquinària o a les mateixes parcel·les dins del territori català per connectar-se a una plataforma de gestió de dades al núvol, on les dades recollides seran adequadament processades i emmagatzemades, generant un intercanvi d’informació fruit de la interoperabilitat entre els productes i serveis dels fabricants de maquinària i d’infraestructura.
D’aquesta manera, IoECrops facilitarà la presa de decisions a l’hora de planificar les principals operacions agronòmiques, com són la preparació del terreny, la sembra, l’adobat, el reg o la recol·lecció, amb suport en línia durant l’execució de la major part d’aquestes operacions, com la sembra, la recol·lecció i la fertirrigació.
IoECrops és un projecte de la Comunitat RIS3CAT COPTA, coordinat per Eurecat amb la participació d’onze socis.
Projecte finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.
Activitats
Canal obert d’assessorament i consulta amb Ignasi Papell del Centre Tecnològic EURECAT per dubtes sobre la indústria AgroAlimentària 4.0 digital i sostenible. Convenir sessions de 30 minuts per Teams a través del mail: ignasi.papell@eurecat.org