Dàrsena pesquera, Km.
08800 - Vilanova i la Geltrú
Barcelona

 938150250
 938158973
 www.llotjavilanova.com
 administracio@llotjavila...

CONFRARIA DE PESCADORS DE VILANOVA I LA GELTRÚ

La Confraria vilanovina és una de les confraries que més volum de captures obté en els darrers anys a Catalunya. Compta amb una flota pesquera de 55 embarcacions que proveiexen diàriament des de la seva Llotja vilanovina,  peix fresc de diverses varietats, algunes capturades amb tècniques de pesca artesanals com: encerclament, tresmall, palangre, nansa, gànguil, sardinal, bou i almadrava.

D’aquesta manera s’obtenen cada any milers de tones de peix de proximitat com: orades, sardines, pops, llenguados, raps, llobarros, verats, seitons, sipíes, maires, bonítols, tonyines, bròtoles, musclos, meros… i l’estrella,  la gamba vilanovina. Una espècie molt apreciada pel seu sabor i molt coneguda,  més enllà de la nostra ciutat .

Totes les captures arriben a la Llotja vilanovina diàriament. Al matí les procedents de les barques de llum i a la tarda, la resta i totes es preparen per a la subhasta. Aquesta,  que es porta a terme cada dia a la Llotja, suposa  el moment de la comercialització de les captures que arribaran a diversos mercats,  no només d’arreu de Catalunya, sinó també a altres països.

Vilanova i la Geltrú té en la Confraria de pescadors, un representant cabdal del primer sector d’activitat econòmica de la ciutat.

Descripció del producte o servei

Subasta diària, matí i tarda, del peix. secció cultural i festes i activitats per a la gent gran de la Confraria.

Video Presentació