Espai web VNG INNOVA

Benvinguts i benvingudes a l’espai VNG INNOVA, on la tecnologia i la innovació ajuden a les persones a millorar el seu nivell de qualitat de vida.

Aquest espai el trobaràs a la plaça de la Vila en 12,13 i 14 de novembre 2021.

 

La marca VNG INNOVA engloba totes les experiències i iniciatives que des de la nostra ciutat, les empreses i organismes locals impulsen en el camp de la creativitat, les noves tecnologies i la innovació. Aquest any es mostren algunes noves tecnologies (impressió 3D, realitat augmentada, robòtica social,…) aplicades a la indústria mèdia, la salut i la sostenibilitat.

 

Tot això ens ha de permetre avançar per assolir els reptes de futur pel planeta concretats en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) definits al 2015 per les Nacions Unides i que han de guiar la implementació de l’Agenda 2030.

 

Al llarg del vostre recorregut per l’espai de la Plaça de la Vila trobareu algunes de les fites que, de cara al 2030, s’han d’assolir en cadascun dels tres eixos temàtics esmentats.

 

  • Vilanova i la Geltrú, ciutat creativa: en aquest espai trobareu com la creativitat pot generar innovació i com aquesta pot contribuir a la dinamització turística i econòmica de la ciutat a través de la gamificació i la tecnologia de la realitat augmentada.
  • Vilanova i la Geltrú, ciutat saludable: en aquest espai es pretén comunicar els beneficis que estan aportant la tecnologia, la innovació i la creativitat a la salut. L’exemple més evident és l’ús que s’ha fet de la tecnologia per a crear EPIs (equips de protecció individual) i crear recursos per a salvar vides en el context de la Covid-19 que estem vivint.
  • Vilanova i la Geltrú, ciutat sostenible: la salut també passa per a cuidar el medi ambient, reduir la contaminació i els residus. Cada cop generem més deixalles i en conseqüència incrementem la petjada ecològica de les nostres activitats econòmiques. En aquest espai observareu com la tecnologia ajuda a respectar el medi ambient gràcies al nou paradigma d’economia circular.

 

La innovació i la tecnologia han de permetre generar noves oportunitats de negocis que aportin qualitat de vida i permetin aproximar-se als reptes plantejats pels ODS per fer de Vilanova una ciutat més sostenible, inclusiva i saludable.