Espai 30 anys

L’edició de l’any passat de la Fira de Novembre va dedicar una atenció especial a la seva llarga història a la ciutat.
Concretament va celebrar 30 anys de la FIRA DE NOVEMBRE, RECUPERADA al 1991.

En aquesta pàgina us recordem… com vàrem celebrar aquest aniversari i us convidem a recordar plegats tot el que es va muntar…

 

L’any 1991, després d’un temps sense activitat firal a la ciutat, Vilanova i la Geltrú recupera la Fira de Novembre com un esdeveniment de projecció de ciutat: una fira multisectorial i desenvolupada a cel obert.
Avui, amb l’edició 2021, passats 30 anys, volem fer balanç de la seva història més recent per copsar com aquest certamen s’ha anat adaptant a les necessitats sorgides amb el pas del temps.

Els cartells

L’Espai30 us ofereix l’exposició de la reproducció de tots els cartells i imatges gràfiques de cadascuna de les edicions de la Fira de Novembre, des de la seva recuperació el 1991. L’exposició representa un curiós passeig evolutiu d’imatges, colors, missatges, creacions artístiques i grafies…. de les darreres 30 edicions de la Fira de Novembre.

Les fotografies: “Fem memòria, fem Fira”

L’Espai30 us ofereix també un recull d’instantànies que sota el títol de “Fem memòria, fem Fira”, s’han recollit de la ciutadania amb l’objectiu de preservar el record i la memòria històrica de la nostra Fira de Novembre.
Amb el gruix de fotografies que s’han aconseguit, s’han creat uns mosaics expositius on es podran trobar: moments, indrets, esdeveniments, stands, visitants, convidats….que mostren una mica d’història de la nostra Fira de Novembre.

 

A l’Espai30 podreu consultar els aspectes històrics de la nostra Fira de Novembre, amb una gràfica cronològica molt ben il·lustrada dels seus 640 anys d’història, també amb una resenya històrica sobre el llarg passat de la Fira de Novembre.

 

A l’Espai30 hi trobareu un espai obert, càlid, agradable i, sobretot, harmoniós on seran protagonistes els elements com la fusta, les plantes, les llums càlides i l’ambient musical que vestiran aquest especial aniversari.

 

L’Espai30 i l’organització de Fira de Novembre, deu un especial agraïment a persones i col·lectius que han col·laborat amb la recerca i/o aportació del seu material exposat: Alcaldia i Protocol, Arxiu Canyelles-Pastó, Arxiu Històric Comarcal, Canal Blau, Comunicació, Gremi d’Hosteleria, Isidre Also, Maite Gomà, Maribel Rodríguez, Mike Alentorn, Rosa Ma. Farriol (Farri), Sixte Moral, Tressat i Xavier Capdet.

 

La Fira, rodant en el temps i amb caballitos

 

Amb el suport de