09 nov. 2022


Divendres arranca la Fira de Novembre, que presenta un ampli programa amb 135 activitats


Divendres, dissabte i diumenge es du a terme una nova edició de la Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú que enguany recupera totalment la presència al carrer, després de dues edicions condicionades per la Covid-19. El nou model de Fira se centra en la rambla, i dona més protagonisme al comerç, entitats i a les empreses locals.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amb la contractació tancada des de fa setmanes, els 168 expositors que seran a VNG esperen una bona afluència de públic. El regidor de Promoció Econòmica, Adrià Guevara, destaca l’aposta pel certamen vilanoví de comerços i empreses, “un 40% dels expositors són nous, no han vingut mai” afirma, “la Fira és el millor aparador que pot tenir una empresa o un comerç a la ciutat, a la comarca i a la vegueria”.

A més de l’espai d’exposició, al llarg dels tres dies se succeiran als diferents escenaris un total de 135 activitats, amb demostracions, actuacions, concerts, tallers i presentacions. Destaquen les activitats promogudes des de la Confraria de Pescadors com una subhasta de peix a l’antiga i un fideus solidaris, i també les propostes de la FAC, la Federació d’Associacions pel Carnaval, al seu espai a la plaça del Mercat. L’espai familiar i de km 0 de la plaça Soler i Carbonell és una de les zones noves d’aquest any. Jocs de taula, tallers tecnològics, mercat juvenil, tallers de treballs manuals i tastos formen part de l’ampli programa d’actes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pel regidor de Promoció Econòmica l’aposta per la reactivació que fa la Fira és doble, “en moments complicats com els que ens trobem tan important és la reactivació econòmica com la reactivació social i cal sempre tenir aquests dos vessants”. Per això Adrià Guevara explica “hem convidat al conseller de Drets Socials a inaugurar la Fira”. El vilanoví Carles Campuzano serà l’encarregat de donar el tret de sortida divendres al migdia.

També és una novetat la integració de les propostes enogastronòmiques al recinte firal, concretament a la plaça de les Neus, on hi haurà paradetes de beguda i menjar i un escenari petit per actuacions musicals.

A la plaça de la Vila, i tal com es va fer l’any passat, hi haurà l’espai VNG Innova, amb propostes tecnològiques i de futur de la ciutat. L’exposició de vehicles es trasllada al parc de Baix-a- Mar, on també hi haurà un escenari.