05 nov. 2019


“Destapa Vilanova”, la ruta de la tapa turística de la ciutat


La nova proposta, fruit d’una col·laboració entre l’Ajuntament i el Gremi d’Hostaleria, es posa en marxa durant la Fira de Novembre

 

“DesTapa Vilanova”, la ruta de la tapa turística de Vilanova i la Geltrú és una nova iniciativa que es llançarà durant la Fira de Novembre i que durarà tot l’any. Es tracta d’una ruta de tapes vinculada als principals punts d’interès turístic de la ciutat, que han inspirat diverses propostes gastronòmiques per part d’establiments de restauració de la ciutat. Cadascuna de les propostes va acompanyada d’un relat on s’explica el lligam entre el producte gastronòmic i el punt d’interès turístic.

Jordi Medina, regidor de Promoció Econòmica, Projecció de Ciutat i Patrimoni Cultural, ha explicat que aquesta nova iniciativa és una evolució de les tradicionals rutes de tapes, que pretén lligar els productes i la gastronomia local amb el patrimoni històric i monumental de VNG, i per tant esdevenir una acció de projecció de la ciutat i de la seva riquesa històrico-patrimonial a través de la gastronomia. “La Fira de Novembre és un reflex de tota l’activitat econòmica de la ciutat, al voltant d’unes 300 empreses del territori hi estan involucrades. Una de les línies de promoció de la ciutat és la gastronòmica, i durant la Fira aquest any ens destapem i presentem aquesta ruta de la tapa que ens permeti la desestacionalització de la temporada turística. Vilanova i la Geltrú és una ciutat per visitar-la i viure-la durant tot l’any”.

La ruta és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament i el Gremi d’Hostaleria de Vilanova i la Geltrú. Una vegada més, destaca la iniciativa público-privada de dinamització del sector i de l’economia local. En aquest sentit, Jordi Gasol, president del Gremi d’Hostaleria de VNG, ha destacat que des del Gremi hi havia interès per desestacionalitzar el turisme: “volem potenciar el nostre producte, la nostra manera de fer, i per això hem d’atraure els turistes perquè coneguin el nostre producte de proximitat”.

Carles Carbonell, responsable de l’Espai Enogastronòmic de la Fira, ha volgut agrair “la col·laboració del Museu Can Papiol per poder ubicar enguany l’Espai enogastronòmic de la Fira en aquests jardins romàntics, on es podran degustar vins, productes gastronòmics, i on la iniciativa DesTapa Vilanova gaudirà també d’estand propi”.

Els 10 llocs emblemàtics que han inspirat les diferents tapes de la ruta són la Pasífae, la Torre Blava, el Pòsit de Pescadors, l’Espai Far, la plaça de Soler i Gustems, la plaça de la Vila, la plaça de Miró de Montgròs, la Peixateria Vella, la plaça dels Lledoners i el Museu Romàntic Can Papiol.

La ruta DesTapa Vilanova es presentarà públicament durant la Fira de Novembre al Museu Romàntic Can Papiol, en el marc de l’anomenat Espai Enogastronòmic de la Fira.

Hi participen 10 restauradors, i el llibret per participar-hi estarà disponible als locals participants i a les oficines de turisme de la ciutat, on els visitants trobaran, en diversos idiomes, aquesta iniciativa com una activitat més a realitzar a Vilanova i la Geltrú, podent degustar prop de cada punt d’interès turístic una de les 10 tapes participants de la ruta, acompanyada d’un vi de la zona.

Per promoure la difusió i coneixement dels diferents punts turístics, el llibret inclou un concurs amb preguntes sobre els monuments i/o punts d’interès que només es pot respondre anant al lloc en qüestió. 4 cops l’any es farà un sorteig entre els participants del concurs per poder realitzar gratuïtament una visita turística als indrets de la ruta.