03 març 2022


Destaca la consolidació de l’espai virtual i la implicació del comerç i la restauració


La Fira de Novembre ha recuperat aquest any la presència al carrer, després que l’any passat no es va poder fer per les restriccions de la Covid-19. La valoració de l’edició 2021 és bona, perquè “malgrat que no hem pogut fer la fira que tots haguéssim volgut fer, aquest any ja hem pogut sortir al carrer” ha dit l’alcaldessa de VNG, Olga Arnau. L’espai firal de la plaça de la Vila ha permès a la ciutadania descobrir iniciatives innovadores que es duen a terme des de la ciutat. “Molta gent s’ha sorprès que tot el que es podia veure fos creat a la ciutat, ha estat un aparador de tot el que estem creant” afirma Olga Arnau.

 

El regidor de Promoció de Ciutat, Jordi Medina, en el mateix sentit, explica que “donar a conèixer quines són les innovacions en l’àmbit de les economies emergents és la gran aposta del nou format de la Fira de Novembre”. Medina ha destacat també el creixement de la Fira a l’espai virtual, “ha tingut molt impacte a les xarxes socials i al web, vol dir que el format virtual de la Fira està més consolidat i ha vingut per quedar-se”.

La voluntat dels responsables polítics municipals és poder recuperar plenament la presència al carrer en l’edició de 2022. “Nosaltres ja estem pensant en la Fira de l’any vinent, on ja podrem implementar el nou format amb les noves ubicacions i les diferents empreses, unes 300, que aquest any han mantingut el seu espai virtual”.

El regidor de Promoció de Ciutat avança que “aquesta aposta de Fira de Novembre que va més enllà dels estands i que inclou el teixit comercial és més que evident i cada cop està més arrelada”. Jordi Medina creu que iniciatives com els comerços oberts i la Ruta Destapa “són campanyes que estan cada cop més integrades en el concepte de Fira de Novembre”.

Els recintes firals de la plaça de les Neus i de la plaça de la Vila han comptabilitzat des de divendres i fins diumenge 10.500 visitants, amb la participació de 36 empreses i entitats, als espais firals i al web. La web firadenovembre.cat ha doblat el nombre de visitants respecte a la Fira de l’any passat, arribant a superar els 85.800. A les xarxes socials també hi ha hagut molt bon seguiment dels continguts publicats, tant a Facebook, com a Instagram i a Twitter.