15 set. 2022


Bona acceptació del nou model de la Fira de Novembre que ja frega el 100% de contractació d’espais


El canvi de model de la Fira de Novembre ha tingut una bona acollida per part dels expositors, que dos mesos abans de l’inici del certamen han contractat ja la majoria dels espais disponibles. A hores d’ara el sector de serveis, l’alimentació, l’espai familiar i l’automoció, tenen tots els espais plens. L’alcaldessa, Olga Arnau, destaca que la Fira “és l’esdeveniment econòmic més rellevant de la comarca, és oportunitat per mostrar-se, relacionar-se, donar-se a conèixer”. L’alcaldessa té plena confiança en què el “gir cap a un nou model marqui una línia de futur per reforçar-se com a fira multisectorial de referència a tot el país”.

El regidor de Promoció Econòmica, Adrià Guevara, recorda l’aposta per un canvi en la configuració, “aquest any plantejàvem una fira diferent, un model consensuat amb tots els agents econòmics, socials i polítics, perquè és un model de ciutat”.

El retorn a la presencialitat 100% i els canvis en les ubicacions, després de diverses edicions adaptades a la pandèmia, són protagonistes de la imatge de l’edició 2022. “El cartell celebra la tornada a l’origen de la Fira, l’exposició al carrer, mostrant una cadena d’ADN com a element gràfic, que remet també a la rambla Principal com a eix vertebrador del certamen” diu Guevara, “l’origen, l’essència de tot, l’essència de la fira”.

La Fira 2022 serà els dies 11, 12 i 13 de novembre i aquest any aposta per situar el comerç i el teixit econòmic local al tram superior de la rambla, l’espai enogastronòmic a la plaça de les Neus i els vehicles i l’escenari gran al parc de Baix-a-mar. Tenint la rambla com a eix, la resta d’àmbits de la Fira seran la plaça de la Vila, on hi haurà VNG Innova, i la plaça Soler i Carbonell, amb un espai dedicat als productes de km 0 i a les activitats familiars.

Ahir dimarts es va presentar el cartell i les dades de contractació al Consell Assessor de la Fira de Novembre, format per agents socials i econòmics de la ciutat. Des del Consell, ja abans de la pandèmia, s’havia apostat per un canvi de model en el certamen multisectorial. En aquesta edició s’han redistribuït els diferents tipus d’expositors, amb la voluntat de promoure el gaudi i la convivència de la ciutadania, reforçant el model de ciutat que prioritza l’espai públic per a les persones.

La bona acollida de l’evolució del model de Fira també es veu reflectida en la quantitat de nous expositors que seran al certament vilanoví aquest any. Gairebé la meitat, el 44% d’empreses o entitats, hi participaran per primer cop.

A la plaça de les Neus hi haurà l’espai enogastronòmic, que disposarà de 14 carpes de menjar i beguda, i també hi haurà un escenari. A la rambla, fins a l’avinguda de Francesc Macià s’ubicaran els establiments locals. A l’altura del carrer Col·legi hi haurà les entitats de la ciutat i, des d’aquest punt i fins a la via del tren, hi haurà estands d’empreses de serveis. Els punts de venda tradicionals d’alimentació aniran des de la via fins al monument a Francesc Macià, on hi haurà un escenari petit i sis foodtrucks.

La Fira de Novembre és un esdeveniment amb una important repercussió econòmica a la ciutat. L’edició de 2019 va tenir al voltant de 100.000 visitants i un impacte econòmic de sis milions d’euros.

 

Ahir es va celebrar el consell assessor de la Fira de Novembre