30è ANIVERSARI

LA FIRA DE NOVEMBRE TÉ MOLTA HISTÒRIA…

Els orígens comercials i firaires de Vilanova i la Geltrú daten del segle XIV. L’any 1381, el rei Pere III El Cerimoniós va concedir autorització als nobles d’aquest territori a celebrar una fira anual de 15 dies de durada que s’iniciés el dia de Tots Sants. L’esdeveniment es va fixar al calendari firal i cap a finals del s.XIX, la Fira de Novembre va passar a ubicar-se la Plaça Ventosa –antiga Plaça de la Vila.
 
 

UNA FIRA QUE TÉ ELS SEUS ORÍGENS AL SEGLE XIV

Al llarg dels anys la Fira de Novembre va tenir moments d’aturada, moments de canvis i moments de millora.
Després d’uns anys sense activitat firal, el 1958 Vilanova i la Geltrú celebra la primera Fira Avícola coincidint amb la febre de l’avicultura . Aquestes fires, conegudes com Fires de Novembre, tenien lloc durant la primera quinzena de novembre de cada any. Amb el pas dels anys, a la cita s’hi van afegir el sectors del comerç, la indústria i la ramaderia…
I finalment van anar agafant protagonisme el motor, la mecànica i el transport.
Al 1991 es recupera la Fira de Novembre com un esdeveniment de motor econòmic i de projecció de ciutat. Durant els darrers anys, s’han anat incorporant espais que han fet augmentar el múscul de la fira com el Saló del Carnaval, l’Espai Econòmic o espais dedicats a la innovació i al desenvolupament
econòmic.
 
 

ENGUANY COMMEMOREM ELS 30 ANYS DE LA SEVA RECUPERACIÓ

A dia d’avui, l’edició 2021 (30 edicions de la seva recuperació) la Fira de Novembre és l’esdeveniment anual més consolidat dins de la vida comercial i social de Vilanova i la Geltrú.

Per commemorar aquest 30 aniversari, l’edició 2021 anirà acompanyada de diversos actes i esdeveniments que repassaran la història d’aquesta Fira i la rellevància que ha tingut al llarg del temps a nivell econòmic i social a Vilanova i la Geltrú.