08 oct. 2019


La Fira de Novembre es reformularà a partir del 2020


Dimecres es va reunir el Consell Assessor de la Fira de Novembre, integrat per agents econòmics i socials de la ciutat i del territori, amb l’objectiu d’aportar coneixement a un certamen que pretén ser l’aparador del teixit econòmic i productiu de la capital del Garraf. Fruit d’aquesta reunió en va sorgir el compromís de reformular la fira de cara al 2020, ja que des de fa 28 anys, que és quan es va recuperar, s’ha mantingut pràcticament inamovible.

Segons el Pla de Mandat de l’actual Govern municipal el projecte de reformulació d’aquest model que ha d’anar en sintonia amb les tendències i les necessitats de l’economia de l’entorn i ciutat. Jordi Medina, regidor de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, explicava que el govern desenvoluparà un nou Pla Estratègic d’Activitat Econòmica “en consonància amb tres plans ja existents més sectorials i un pla de Desenvolupament Estratègic de l’Activitat Econòmica, que ja existia i que s’ha d’actualitzar”. Aquests plans, segons Medina, marcaran les tendències de les polítiques econòmiques de l’Ajuntament, no només de l’àrea de Promoció Econòmica sinó també d’Ocupació, d’Innovació, etc. En aquest sentit, el regidor Medina creu que aquestes noves tendències marcaran cap a on ha d’anar la Fira de Novembre.

El regidor de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat avançava que el Consell Assessor de la Fira aposta perquè la mostra sigui una radiografia de l’activitat econòmica de la ciutat. Per això, continuant amb la tònica de l’edició anterior en què es va donar protagonisme al Clúster del Desenvolupament Econòmic a la plaça de la Vila, enguany “volem que també aquesta plaça de la Vila sigui una fotografia actual de la nostra economia en tots els seus àmbits”. La Fira de Novembre tindrà lloc del 8 al 10 de novembre