07 oct. 2019


El Consell Assessor de la Fira de Novembre debat l’actualització i nou model de fira a partir de 2020


El Clúster de Desenvolupament Econòmic de la plaça de la Vila esdevindrà enguany un recinte on hi haurà presents la totalitat dels sectors econòmics de la capital del Garraf

 

La Fira de Novembre de 2019 esdevindrà el punt de partida per al nou model d’aquest certamen en edicions futures. Amb la voluntat de reflexionar, debatre i actualitzar una fira multisectorial que s’ha mantingut gairebé inamovible, quant a programació i continguts des de la seva recuperació fa 28 anys, aquest dimecres es va reunir el Consell Assessor de la Fira de Novembre.

El consell, integrat per agents econòmics i socials de la ciutat i del territori, es reuneix al voltant de la celebració de la Fira de Novembre per tal d’aportar coneixement a un certamen que pretén ser l’aparador del teixit econòmic i productiu de la capital del Garraf. En aquest sentit el regidor de Promoció Econòmica, Projecció de Ciutat i Patrimoni, Jordi Medina, va expressar ahir, prèviament a la reunió del consell que “si la Fira de Novembre es concep com aquest gran acte de desenvolupament econòmic i de l’activitat econòmica des de tots els sectors, és obvi que hem d’estar assessorats i hem d’anar de bracet de les diferents entitats econòmiques del nostre territori”.

Aquest nou model de fira es començarà a treballar ara per tal que pugui anar-se implantant a partir de l’edició de 2020, coincidint amb el 30 aniversari de la recuperació d’aquest certamen. Per aquest motiu, Jordi Medina ha explicat que un dels punts que contempla el Pla de Mandat de l’actual Govern municipal és el projecte de reformulació d’aquest model que ha d’anar en sintonia amb les tendències i les necessitats de l’economia del nostre entorn i ciutat. A més a més, Jordi Medina ha anunciat que “desenvoluparem un nou Pla Estratègic d’Activitat Econòmica, en consonància amb tres plans ja existents més sectorials i un pla de Desenvolupament Estratègic de l’Activitat Econòmica, que ja existia i que s’ha d’actualitzar”. Aquests plans, segons el regidor de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, “hauran de marcar les tendències de les polítiques econòmiques de l’Ajuntament, no només de l’àrea de Promoció Econòmica sinó també d’Ocupació, d’Innovació, etc.”. En aquest sentit, el regidor Medina creu que aquestes noves tendències marcaran també cap a on ha d’anar la Fira de Novembre.

A grans trets, però, el regidor de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat ja ha avançat que el propi Consell Assessor de la Fira ja aposta perquè la fira sigui un reflex, una radiografia de l’activitat econòmica de la ciutat. Així doncs, continuant amb la tònica de l’edició anterior en que es va donar protagonisme al Clúster del Desenvolupament Econòmic a la plaça de la Vila, enguany “volem que també aquesta plaça de la Vila sigui una fotografia actual de la nostra economia en tots els seus àmbits”. És a dir que, segons ha explicat Jordi Medina, la plaça de la Vila s’estructurarà en diferents sectors. D’una banda, sector primari, amb un major protagonisme dels mercats municipals, Celler de Viticultors i Confraria de Pescadors; el segon sector amb el Departament d’Empresa de l’Ajuntament i el projecte de re-empresa de Node Garraf i el Col·legi d’Enginyers; el tercer sector amb el turisme, el comerç i la restauració i després el sector de la Innovació i la formació amb la UPC, l’IMET, l’EFAV i Neàpolis.

Finalment i quant a l’edició d’enguany, que se celebra del 8 al 10 de novembre de 2019, Jordi Medina ha explicat que gairebé la totalitat dels espais del recinte fira estan ja contractats.